Kirándulás Gödöllőn.

Több hetes szervező munka előzte meg a Gödöllői kirándulást szervezetünknél.Október 8-án mintegy 55 fő gyülekezett a reggeli órában az Egri vasútállomáson, hogy elinduljon a vonat Gödöllő irányába a tervezett kirándulásra.A helyszínre érkezve megtekintettük a Királyi várótermet ,majd a városi parkon keresztül átsétáltunk a városi múzeumba.Itt megismerkedtünk a város történetével,képző-és iparművészetével,természetrajzával és vadászati történetével.
Sétáltunk a megújult Fő téren,megtekintettük a város nevezetesebb templomait,szobrait majd átsétáltunk a Királyi kastélyba.
A sok szép látnivaló után a csodálatos kastélypark megtekintése szerepelt még a programunkban, ahol különleges fa és növényvilág található.A szép nap után a kora esti órában érkezett haza a résztvevő társaság,élményekkel gazdagodva és újabb ismeretekkel felvértezve.
Természetesen azóta már meghallgattunk újabb két előadást,megtekintettük a megújult Gárdonyi-házat,ahol szép számban jelentek meg tagjaink.A helyszínen Király Júlia a Vármúzeum munkatársa tájékoztatta a jelenlévőket a felújításról, majd megtekintette mindenki a kiállítást

Tartalom: