Bemutatkozás

A  Szervezetünk 1992-ben alakult, és 1998-tól Közhasznú Szervezetként működik Egerben a Bartakovics Béla/ volt Megyei Művelődési ház/ Közösségi Házban.Tagjaink elsősorban nyugdíjas személyek. Munkatervünket,azaz programjainkat úgy alakítjuk ki, hogy az Alapszabályzatunk által meghatározott legfőbb célkitűzéseinknek megfeleljen és azt biztosítsa.Egyébként is" Alapszabályzatunk "határozza meg működésünket és szervezeti életünk részleteit.A szervezetet kilenc tagú elnökség irányítja.Elnöke: Kósa László Erősítjük az időskorúak társadalmi megbecsülését - érdekeikért bekapcsolódunk azokba a szervezetekbe, képviseletekbe, ahol ezért tehetünk. Gondot fordítunk arra, hogy megfelelő információhoz jussanak tagjaink. Egészségük művelődésük,tájékozottságuk érdekében előadásokat szervezünk,mely egyben felvilágosító jellegű is.Sokszínű változatos programokat szervezünk, féléves programjainkban a zenés előadásokon át a kirándulásokig bezárólag.De megtalálhatóak a zenés táncos estek és a szellemi vetélkedők is.Célunk továbbá az idősebb nemzedék részére a szabadidő hasznos eltöltésének a megszervezése a kulturális hagyományok őrzése és továbbadása. Főleg a városban de a kistérségben lévő klubokkal,szervezetekkel számos kapcsolatokat alakítunk ki, de részt veszünk a megyei, s országos rendezvényeken is. Aktív együttműködéssel alakítjuk a város civil életét - segítjük más szervezetek fejlődését is. Jó kapcsolatunk van a város vezetésével , a város civil tanácsnokával és referensével. Sok segítséget jelent a Civil Házzal kialakított jó kapcsolat is. Tagjai vagyunk a Nyugdíjasok Megyei Szövetségének.

Tagjai vagyunk az Egri Városi Civil Kerekasztalnak. Több területen együttműködünk Eger városban a Nyugdíjasok klubjaival, a Családsegítő Intézettel - az Idősek Otthonával,ÉFOÉSZ- el stb. Tagjaink aktívan működnek az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Heves Megyei Szervezetében is Részt veszünk Eger város Esélyegyenlőségi programjaiban. Szervezetünk a város egyik legnagyobb civil szerveződése ahol a tagok tagsági díjat fizetnek.Jelenleg 260 fő felett van tagságunk létszáma,mely az elmúlt két-három évben növekedést mutat. Több mint 25 éve működik szervezetünkben a Hagyományőrző Népdalkör mely számos Arany díjjal, nívó díjjal és Arany Páva díjjal van kitüntetve elismerve.Számos helyen tesznek eleget a felkéréseknek szerte a megyében és az országban. Ugyancsak több mint 9 éve működik a Nosztalgia énekesek csapata akik ugyancsak számos felkérésnek tesznek eleget díjmentesen.Van színjátszókör és megtalálható az Egri Vitézek Dalkör is.

Szervezetünk éves rendezvényein/35-40 alkalom/ közel 5000 fős a látogatottság.Heti egy alkalommal a hétfői napokon kerülnek ezen rendezvények megtartásra.Ettől eltérő időben csak a kirándulások és egyéb szabadidős rendezvények kerülnek megtartásra. Szervezetünk nyitott a civil társadalom felé,így továbbra is várjuk azok jelentkezését akik szívesen kapcsolódnának hozzánk.Aki szeretne egy jó közösséghez tartozni és velünk együtt bekapcsolódni a város civil közösségi életébe.Megtalálhatóak vagyunk: 3300 EGER Knézich Károly utca 8 szám alatt.